Innovation Labs 2017 Timisoara

Innovation Labs 2017 anunță cei 9 câștigători ai Hackathonului din Timișoara

Innovation Labs 2017, programul de preaccelerare din România destinat tinerilor dornici să treacă de la vorbe la fapte și de la idei tech creative la produse de succes, anunță cele 9 echipe câștigătoare ale Hackathonului din Iași, ce a avut loc în acest weekend la INCUBOXX. După 24 de ore de concentrare, imaginație, muncă și mentorat, cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de pre-accelerare organizată în Timișoara în următoarele 3 luni de Tech Lounge și Rosenc, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Enel, precum și The Romanian-American Foundation, partener strategic.

Hackathon-ul din Timișoara este prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns la cea de-a doua ediție din Timișoara. La eveniment au participat peste 30 de tineri creativi și ambițioși, care au prezentat în prima zi de eveniment idei pentru produse inovatoare încadrate în cele 6 direcții de dezvoltare pentru Smart Territories: Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail și Smart Cities.

Toate echipele câștigătoare din Hackathon intră acum într-o perioadă intensă de training de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Tinerii vor împărtăși experiențele unor antreprenori sau oameni de business de vârf, explorând ecosistemul antreprenorial românesc. În plus, li se vor oferi tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 24 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și a susținătorilor programului și după încheierea acestuia.

Echipe câștigătoare ale Hackathonului din Timișoara

1. Echipa Mindfully propune un prototip pentru detectarea timpurie a schizofreniei. Produsul se bazează pe analiza indiciilor verbale ale pacientului, mai ales pe frecvența schimbării câmpurilor semantice și se adresează specialiștilor neurologi, confruntați cu dificultatea detectării primelor simptome ale bolii.

2. Dispozitivul ingenios implementat de echipa Bike Tracker poate localiza unul sau mai multe obiecte sau animale pe o rază de 30km în zona rurală și 55km în zona urbană. Utilizatorul poate urmări în timp real locația acestora prin internet.

3. Încărcătorul wireless dezvoltat de către echipa Qivee facilitează încărcarea simultană a telefoanelor și dispozitivelor multiple, astfel eliminând căutarea prizelor. Prin intermediul dispozitivului se pot afișa pe telefon mesaje dorite de utilizator. Echipa își propune un produs care se pliază pe nevoile clientului, fără emisii de câmp în afara spațiului dorit.

4. Echipa Safe Bit a dezvoltat un soft care securizează rețeaua locală și dispozitivele smart. Accesul persoanelor străine trebuie aprobat de către utilizator în timp real, astfel asigurând securitate deplină.

5. Cei de la Sensidev oferă prin aplicația lor o soluție de monitorizare a unor parametri fizici relevanți pentru o companie. Spre exemplu poate fi observată temperatura apei dintr-un bazin, aceasta fiind afisată prin intermediul unei aplicații mobile. În acest fel, operatorul este informat în legatură cu schimbarile care au loc și poate realiza manual ajustările necesare în timp util.

6. IndexAR reprezintă o platformă de realitate augmentată ce optimizează vânzările pentru firmele mici și mijlocii. IndexAR se adresează în special producătorilor de mobilă, comercianților de produse de amenajare interioară și dezvoltatorilor imobiliari. Soluția combină o platformă, o aplicație și o comunitate de utilizatori, scăzând costurile operaționale și cele generate de retururile de produse și sporind satisfacția cumpărătorilor.

7. SmartHab propune un asistent personal pentru gestiunea inteligentă a locuinței, oferind utilizatorilor control asupra rutinelor zilnice si condițiilor ambientale. Soluția se bazează pe un dispozitiv unic conectat la o rețea de senzori ce agregă informații privind temperatura, umiditatea, presiunea, mișcarea și consumul de utilități. SmartHub este destinat persoanelor cu venituri medii, precum si celor care au nevoie de atenție permanentă precum și îngrijitorilor lor.

8. ZeroCozi oferă un sistem digital de management al programărilor și accesului la obiective care generează cozi. Solutia se adresează instituțiilor publice, obiectivelor turistice, clinicilor precum și tuturor organizațiilor care gestionează relații cu clienți multipli și au un risc de aglomerare. Sistemul oferă programări digitale, notificări privind ora accesului pentru clienți, precum și metode rapide de feedback și ajustare a serviciilor pentru furnizori.

9. Queet ofera un ansamblu de soluții pentru combaterea dependențelor, util pentru cei ce se confruntă cu dependența de alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc etc. Utilizatorii apelează la o aplicație mobilă ce procesează informațiile de la senzori înglobați în obiecte wearable, înregistrând meta-date și procesând informațiile prin algoritmi de machine learning. Queet recunoaște tiparele comportamentale și le adresează prin gamificare și încurajarea interacțiunii sociale.